Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Απάντηση στον αγαπητό συνάδελφο Θεοδωρόπουλο

Αγαπητέ συνάδελφε Θεοδωρόπουλε για όλα αυτά που έγραψες:

Προσωπικά δεν διάβασα τη Γελλάς. Όμως ό,τι και να έγραφαν, ρε συνάδελφε, ελπίζω να πιστεύεις ακόμη, ότι είχαν δικαίωμα να το γράψουν. Μην τους συλλάβουμε κιόλας..!!

Λες πως αυτά που γράφονται ανώνυμα στα blogs δεν είναι δημοσιογραφία. Μα δεν νομίζω να ότι κανείς blogger θέλει να γραφτεί στην ΕΣΗΕΑ επειδή είναι blogger. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΤΟΛΜΑΣ;

Δεν είναι οι bloggers τσάμπα μάγκες. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ο BLOGGER ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΌ ΑΥΤΟ ΖΕΙΤΕ...

Αλλά δεν είναι αυτό που με πείραξε από αυτά που γράφεις... Άλλο είναι το ανήκουστο που ξεστόμισες...

Γράφεις ότι..
"...η φυλή των Bloggers ουσιαστικά θέλει να ξορκίσει την προσωπική της αποτυχία να εκφραστεί συγγραφικά μέσα από κάποιον φορέα που θα χρειαστεί να εγκρίνει την αξία δημοσίευσης των παραληρημάτων της..."

Δηλαδή μας λες ότι οι bloggers γράφουν κείμενα στο blog τους γιατί τους έχει μείνει αυτό το "βίτσιο" να εκφράζονται γράφοντας, παρ ό,τι έχουν απορριφθεί από τους εκδοτικούς οίκους ή δεν κρίθηκαν από αυτούς ποτέ.
Και που είναι το κακό ρε Θεοδωρόπουλε...

Δηλαδή αγαπητέ συνάδελφε είναι προτιμότερο να κρίνει τη συγγραφική ικανότητα κάποιου, ένας reader - υπάλληλος μιας εταιρείας, παρά ο κόσμος;

Εσείς έχετε γνωρίσει readers - υπαλλήλους εκδοτικών οίκων αγαπητέ συνάδελφε;

Το ξέρετε ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι κορίτσια 22 και 23 ετών; Όχι σε όλες τις εταιρείες. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως. Παρεπιπτόντως είχα φίλη μου reader σε μεγάλο εκδοτικό οίκο. 22 ετών - απόφοιτος Νομικής. Είχε συνάδελφο της ...την ανηψιά της εκδότριας.

Αλλά όπως και να έχει το πράγμα αγαπητέ συνάδελφε... ΝΑΙ προτιμώ να ορίζω εγώ τις επιλογές μου και όχι ο υπάλληλος μιας εταιρείας.

Θεωρώ συγγραφείς τόσο αυτούς που εκδίδουν, όσο και αυτούς που δεν τόλμησαν να εκδώσουν, όσο και αυτούς που απορρίφθηκαν από τους εκδοτικούς οίκους. Δεν είναι το κριτήριο αυτό. ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.


Μεγάλοι συγγραφείς που τους διαβάζεις και τους έχεις πρότυπα σήμερα είχαν απορριφθεί από τους εκδοτικούς οίκους της εποχής τους.

Οι ίδιοι οι συγγραφείς σήμερα off the record λένε ότι οι δημόσιες σχέσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των εκδόσεων. Το αμφισβητεί αυτό κανείς; Εσύ το αμφισβητείς αυτό κύριε Θεοδωρόπουλε;

Ωστόσο μας λες ότι στο καλλιτεχνικό σου σύστημα αξιών ... όποιος εκδίδει σε γνωστό οίκο, είναι συγγραφέας και όποιος απορρίφθηκε, όχι.
Στο δικό μου δεν ισχύουν αυτές οι παράμετροι.

Και να σου πως και κάτι τελευταίο συνάδελφε; μεταξύ μας τώρα... στα blogs διαβάζεις κείμενα που θα τα ζήλευες ακόμη και εσύ ....που γράφεις τόσο ωραία!!! Εσένα σε διαβάζει ο κόσμος επειδή παίρνει την εφημερίδα για άλλου λόγους. Παρεπιπτόντως δηλαδή... Ένα blog για να το διαβάσεις, θα πρέπει να το αναζητήσεις αποκλειστικά και μόνο για να διαβάσεις αυτό και μόνο αυτό. Υπάρχει χαώδης διαφορά συνάδελφε.

Για αυτό σε λίγο καιρό θα σκάσει μύτη ο Artbomber... για να συγκρουστεί μ' αυτές τις απόψεις και τις νοοτροπίες. Είναι ακόμη υπό κατασκευή.
Υπομονή...

3 σχόλια:

... είπε...

Απλά σκεφθείτε, φίλοι, πόσοι bloggers γράφουν με ονοματεπώνυμο και κυρίως πόσοι είναι δημοσιογράφοι

Ανώνυμος είπε...

Και σκέψου πόσοι ακόμη δημοσιογράφοι γράφουν με ψευδώνυμο και παράγουν πραγματική ειδησεογραφία - έτοιμη για "κλέψιμο" από τα παραδοσιακά ΜΜΕ - έτσι επειδή γουστάρουν και όχι επειδή χέζονται να γράψουν επωνύμως... Τις καλημέρες μου, Μάνο.

Κορκόδειλας είπε...

Ας ηταν δημοσιογράφοι σαν κι εσένα φίλε και θα είχαμε καλύτερα θέματα και αγνή ενημέρωση και σωστό κράξιμο. Αλλά επειδή τέτοια αντίσταση δεν μπορεί να επιτευχθεί σήμερα τουλάχιστο μείνετε εσείς να καλύπτετε το κενό, την πονηριά, το ξεπούλημα και τη απαξίωση της ηθικής στα οποία είναι μανούλες οι περισσότεροι.

καλημέρα απο τον κορκόδειλα...