Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Κωστάκη, σου τα αφιερώνουμε με αγάπη..!!




Βρέχει φωτιά στη στράτα μου.
Άναψε το τσιγάρο, δωσ'μου φωτιά.
Φωτιές ανάβουνε στους απάνω δρόμους.
Φωτιά στα Σαββατόβραδα.
Στάχτη να γίνουν όλα πια.

Φοβάμαι τη λογική της κατηφόρας

Δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να είναι υπέρ της θανατικής ποινής... Αυτό πίστευα πάντα.
Και όμως η θανατική ποινή υφίσταται σε πολλά μέρη του κόσμου.
Βέβαια, δεν ξέρω πόσοι εναντιώθηκαν στον απαγχονισμό του Κινέζου αξιωματούχου που γέμισε τη χώρα του με μολυσμένες παιδικές τροφές και ευθύνεται για τη δηλητηρίαση και το θάνατο δεκάδων παιδιών...
Ο Κινέζος ομολόγησε, ζήτησε συγγνώμη αλλά το Δικαστήριο του επέβαλε τη θανατική ποινή και απαγχονίστηκε.
Αυτό είναι δικαιοσύνη; Άρχισα να τα ξανασκέφτομαι όλα αυτά... και πάνω που τα σκεφτόμουνα έπεσα σε μια λίστα με ατάκες μελλοθανάτων λίγο πριν την εκτέλεσή τους.
Από εκεί η παρακάτω:


Κάποιος πρέπει να σκοτώσει το συνήγορό μου!
Τζορτζ Χάρις, εκτελέστηκε στο Μιζούρι, στις 13 Σεπτέμβρη του 2000

Ακόμη με τον ίδιο τρόπο τα βάζει ο άτιμος...


Μου έφερε πριν λίγες μέρες ένας φίλος dvd με μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες του Άρη.

Χθες μάλιστα είδα την νίκη του Άρη μέσα στην Μπαρτσελόνα 88 - 89.

Ε... αυτός ο απίστευτος Γκάλης έβαλε 45 πόντους και διέλυσε τα πάντα.

Κάποια στιγμή φυσούσε το χέρι του γιατί είχε πάρει φωτιά.

Τελεία και παύλα. Γκάλη είσαι γκαύλα.

Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε και τη μεγάλη ατάκα του Άζα Πέτροβιτς (αδελφού του Ντράζεν) για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος παίχτης:

Ο Ντράζεν είναι αδελφός μου αλλά εγώ ψηφίζω Γκάλη.

H παροιμία της ημέρας

Γέρου πορδή μην ακούς, λόγο ν' ακούς.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Η παροιμία της ημέρας

Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.

Το FBI παρουσιάζει: - Πρακτορίσκοι όλου το κόσμου ενωθείτε

Ακούγοντας τη συμβουλή φίλου να μπω στη σελίδα του FBI με τους 10 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους.. και αναλογιζόμενος τι θα έκανα εγώ αν τύχαινε και συναντούσα κάποιους από αυτούς, κατέληξα στο παρακάτω συμπέρασμα.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ζωές, πρέπει να είμαστε πιστοί στους νόμους και το σύνταγμα, πρέπει να βοηθάμε τις αρχές να συλλαμβάνουν τους παράνομους. (Σωστός ο Μάνος;)

αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να τους βάζουμε και όλους στο ίδιο τσουβάλι...

Αυτούς αν τους δείτε, σώστε τους.






Χωρίς συστάσεις. Περισσεύουν....



Τις δεκαετίες του 70 και του 80 υπήρξε απο τους κορυφαίους του οργανωμένου εγκλήματος στην Αμερική. Ο,τιδήποτε παράνομο, η ειδικότητά του. Άνθρωπος που διαβάζει και φιλοσοφεί και τις ελεύθερες ώρες του... συνέλεγε εμπειρίες




Το Σεπτέμβριο του 2000 τον σταμάτησαν στην Αμερική για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ και επειδή εκνευρίστηκε, επιτέθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα αδειάζοντας 2856 σφαίρες. Από τότε καταζητείται...

Αυτούς αν τους δείτε, δώστε τους.

Από την ίδια λίστα του FBI ξεχωρίσαμε και τρεις τύπους που αν τους δει κανείς, ας γίνει ρουφιάνος. Δεν πειράζει. Και κυρίως δείτε τις φάτσες τους. Lobrosoφιγούρες οι άτιμοι...





Ο τύπος αυτός σκότωσε τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά του στο σπίτι του. Μετά ανατίναξε το σπίτι και έφυγε...



Δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια κάτω των 10 ετών σε διάστημα 5 μηνών το 2001.


Σκότωσε μια γυναίκα και τα δύο αγοράκια της 2 και 4 ετών το 2002.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Και για να μην ξεχνιόμαστε... καλή επιτυχία αύριο στην Εθνική. Θα τη σηκώσουμε την κούπα.

Αγαπητό μου ημερολόγιο 14

Ξέρεις πόσο κάνουν στο Ερρίκος Ντυνάν μια εξέταση αίματος, εξέταση ούρων και μια αξονική;

Πόσο μπορεί να κάνουν 3 απλούστατες εξετάσεις; Ο ασθενής δεν έκανε εισαγωγή και παρέμεινε στο νοσοκομείο λίγες ώρες. Λιγότερες από 12....

Πόσο μπορεί να πλήρωσε; Πες μου ρε ημερολόγιο γιατί θα σου πέσουν και σένα τα χαρτιά σου...

850 ευρώ.

Ρε μπράβο σύστημα υγείας... Θα μου πεις ιδιωτικό, ναι. Υπάρχει όμως και ένα "αλλά".

Τόσο χρεώνουν τις εξετάσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά καλύπτουν τις ιατρικές πράξεις; ή μήπως περισσότερο ακόμη...

Ακούς το Ερρίκος Ντυνάν; .. ό πρώην Ερυθρός Σταυρός; ... που ακόμη ψάχνουν τα τιμαλφή που εξαφανίστηκαν -όπως καταγγέλλεται- από την περιουσία του; Και που στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και η μητέρα του βουλευτή ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;

Άντε να χειρουργηθείς μετά εκεί. Που βέβαια, αν μπεις, θα χειρουργηθείς, δεν γλιτώνεις.

Ρε θα τρελαθούμε σ' αυτήν την πόλη.

H παροιμία της ημέρας

Δεν είμαι φαγάς, είμαι παραπονιάρης.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Αυτό είναι είδηση!!!

Οι υπεύθυνοι ιστοσελίδας δημοπρασιών απαγόρευσαν σε μια μαθήτρια να βγάλει το στήθος της σε δημοπρασία.

Η κοπέλα, με το ψευδώνυμο Twinkly Spangle, προσέφερε στους πλειοδότες την ευκαιρία να χαϊδέψουν το στήθος της, μεγέθους 32 C, για δεκαπέντε λεπτά με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τις σπουδές της!!!
Η βρετανίδα μαθήτρια δήλωνε ότι προσφέρει τσάι με μπισκότα στον πλειοδότη αλλά και μια φωτογραφία όπου ποζάρει γυμνόστηθη!!!
Οι προσφορές για το χαΐδεμα του στήθους, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση σύμφωνα με την ίδια, ξεκίνησαν από 30 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 250 ευρώ.

Η εταιρεία eBay όμως απέσυρε την προσφορά δηλώνοντας ότι παραβίαζε τους κανόνες δεοντολογίας αφού υπήρχε ερωτικό περιεχόμενο.

H παροιμία της ημέρας

Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ το πόνο.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Απάντηση στον αγαπητό συνάδελφο Θεοδωρόπουλο

Αγαπητέ συνάδελφε Θεοδωρόπουλε για όλα αυτά που έγραψες:

Προσωπικά δεν διάβασα τη Γελλάς. Όμως ό,τι και να έγραφαν, ρε συνάδελφε, ελπίζω να πιστεύεις ακόμη, ότι είχαν δικαίωμα να το γράψουν. Μην τους συλλάβουμε κιόλας..!!

Λες πως αυτά που γράφονται ανώνυμα στα blogs δεν είναι δημοσιογραφία. Μα δεν νομίζω να ότι κανείς blogger θέλει να γραφτεί στην ΕΣΗΕΑ επειδή είναι blogger. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΤΟΛΜΑΣ;

Δεν είναι οι bloggers τσάμπα μάγκες. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ο BLOGGER ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΌ ΑΥΤΟ ΖΕΙΤΕ...

Αλλά δεν είναι αυτό που με πείραξε από αυτά που γράφεις... Άλλο είναι το ανήκουστο που ξεστόμισες...

Γράφεις ότι..
"...η φυλή των Bloggers ουσιαστικά θέλει να ξορκίσει την προσωπική της αποτυχία να εκφραστεί συγγραφικά μέσα από κάποιον φορέα που θα χρειαστεί να εγκρίνει την αξία δημοσίευσης των παραληρημάτων της..."

Δηλαδή μας λες ότι οι bloggers γράφουν κείμενα στο blog τους γιατί τους έχει μείνει αυτό το "βίτσιο" να εκφράζονται γράφοντας, παρ ό,τι έχουν απορριφθεί από τους εκδοτικούς οίκους ή δεν κρίθηκαν από αυτούς ποτέ.
Και που είναι το κακό ρε Θεοδωρόπουλε...

Δηλαδή αγαπητέ συνάδελφε είναι προτιμότερο να κρίνει τη συγγραφική ικανότητα κάποιου, ένας reader - υπάλληλος μιας εταιρείας, παρά ο κόσμος;

Εσείς έχετε γνωρίσει readers - υπαλλήλους εκδοτικών οίκων αγαπητέ συνάδελφε;

Το ξέρετε ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι κορίτσια 22 και 23 ετών; Όχι σε όλες τις εταιρείες. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως. Παρεπιπτόντως είχα φίλη μου reader σε μεγάλο εκδοτικό οίκο. 22 ετών - απόφοιτος Νομικής. Είχε συνάδελφο της ...την ανηψιά της εκδότριας.

Αλλά όπως και να έχει το πράγμα αγαπητέ συνάδελφε... ΝΑΙ προτιμώ να ορίζω εγώ τις επιλογές μου και όχι ο υπάλληλος μιας εταιρείας.

Θεωρώ συγγραφείς τόσο αυτούς που εκδίδουν, όσο και αυτούς που δεν τόλμησαν να εκδώσουν, όσο και αυτούς που απορρίφθηκαν από τους εκδοτικούς οίκους. Δεν είναι το κριτήριο αυτό. ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.


Μεγάλοι συγγραφείς που τους διαβάζεις και τους έχεις πρότυπα σήμερα είχαν απορριφθεί από τους εκδοτικούς οίκους της εποχής τους.

Οι ίδιοι οι συγγραφείς σήμερα off the record λένε ότι οι δημόσιες σχέσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των εκδόσεων. Το αμφισβητεί αυτό κανείς; Εσύ το αμφισβητείς αυτό κύριε Θεοδωρόπουλε;

Ωστόσο μας λες ότι στο καλλιτεχνικό σου σύστημα αξιών ... όποιος εκδίδει σε γνωστό οίκο, είναι συγγραφέας και όποιος απορρίφθηκε, όχι.
Στο δικό μου δεν ισχύουν αυτές οι παράμετροι.

Και να σου πως και κάτι τελευταίο συνάδελφε; μεταξύ μας τώρα... στα blogs διαβάζεις κείμενα που θα τα ζήλευες ακόμη και εσύ ....που γράφεις τόσο ωραία!!! Εσένα σε διαβάζει ο κόσμος επειδή παίρνει την εφημερίδα για άλλου λόγους. Παρεπιπτόντως δηλαδή... Ένα blog για να το διαβάσεις, θα πρέπει να το αναζητήσεις αποκλειστικά και μόνο για να διαβάσεις αυτό και μόνο αυτό. Υπάρχει χαώδης διαφορά συνάδελφε.

Για αυτό σε λίγο καιρό θα σκάσει μύτη ο Artbomber... για να συγκρουστεί μ' αυτές τις απόψεις και τις νοοτροπίες. Είναι ακόμη υπό κατασκευή.
Υπομονή...

Η παροιμία της ημέρας

Αν έχεις νύχια ξύνεσαι.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

H παροιμία της ημέρας

Βοήθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω.