Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Γειά σου πατρίδα..

Με τη συνεργασία του Bolek

ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ:
"Τρώγοντας πατλάκια, παίρνοντας ο ένας σαψάλης τον άλλο σερσέμη τζίνανα, θα ανεβαίνουμε, θα κερδίσουμε κάθε κιρπίτσ' που θα βρούμε μπροστά μας.."

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ (ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ):
ΤΡΏΓOΝΤΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΤΣΕΣ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΕΛΛΟ ΣΒΑΡΝΑ, ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ...

Ρε, τι μπορεί να μάθει κανείς...!!!


Λέγονται "μπονόμπος"
Xρησιμοποιούν το σεξ σαν μορφή συμφιλίωσης, για να διώξουν την ένταση και να έρθουν πάλι κοντά το ένα στο άλλο.
Tο είδος αυτό του πιθήκου περπατάει στα δυο του πόδια, στέκεται σε όρθια στάση και οι παλάμες του είναι σχηματισμένες ώστε να μπορεί να κουβαλήσει φαγητό.

Tο 98% των γονιδίων του είναι κοινά με αυτά του ανθρώπου.
Μαζί με τα δελφίνια και τον άνθρωπο, είναι τα μόνα θηλαστικά που κάνουν έρωτα από ευχαρίστηση και όχι μόνο για την αναπαραγωγή απογόνων.

Εναλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους, ακόμη και φύλο, και ερωτικές στάσεις: τα μπονόμπος επιθυμούν να δοκιμάσουν κάθε δυνατότητα φυσικής επαφής μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάνουν έρωτα στην ιεραποστολική στάση ή αλλιώς στη στάση «πρόσωπο με πρόσωπο», η οποία σύμφωνα με παρατηρητές είναι κατ' εξοχήν απόδειξη της εξέλιξής τους, καθώς υποδεικνύει την ανάγκη επαφής και ικανοποίησης και όχι τη δημιουργία απογόνων.

Aυτή είναι είδηση..!!


Ένας αγρότης από την Γερμανία, έχασε δέκα χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα όταν τα «έφαγε» η γίδα του!

Ο κύριος Martin Radlberger, από την περιοχή Rosenheim, άφησε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας την δεσμίδα με τα χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ όταν χτύπησε το τηλέφωνο! Όταν επέστρεψε στην κουζίνα είδε την γίδα του, Steffi, να βάζει στο στόμα της τελευταίο χαρτονόμισμα που είχε απομείνει στο τραπέζι!

«Το ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να έχω αφήσει τα χρήματα στο τραπέζι αλλά έλειψα μόνο πέντε λεπτά στο τηλέφωνο,» είπε ο 34-χρονος αγρότης.

Ο κύριος Martin Radlberger κάλεσε εσπευσμένα τον κτηνίατρο και του ζήτησε να υποβάλει σε άμεση χειρουργική επέμβαση την γίδα!

Ο κτηνίατρος χειρούργησε αμέσως την Steffi, και κατάφερε να αποσπάσει αναλλοίωτα σχεδόν όλα τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν στο στομάχι της!

H παροιμία της ημέρας

Από το γάμο έρχομαι και μα την πείνα που 'χω.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης

Kάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε μια απίστευτη ιστορία αγάπης που μας διηγείται η τροχαία...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007


Αυτή είναι η φωτό για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Greenpeace για την υπερθέρμανση του πλανήτη.


Όσο ευαίσθητο είναι το ανθρώπινο σώμα όταν εκτίθεται στο κρύο, τόσο ευαίσθητοι είναι και οι παγετώνες όσο το κλίμα της γης αλλάζει συνεχώς.

Mέχρι το 2080 οι περισσότεροι παγετώνες θα έχουν λιώσει. Τα τελευταία 150 χρόνια οι παγετώνες στις Άλπεις έχουν χάσει το 1/3 περίπου της επιφάνειάς τους και μικραίνουν συνεχώς. Ο συγκεκριμένος παγετώνας έχει υποχωρήσει 115 μέτρα μέσα σε ένα χρόνο, από το 2005 έως το 2006. Δυστυχώς αυτές οι αλλαγές είναι μη αναστρέψιμες.

H παροιμία της ημέρας

Θα το βρει η στραβή τ' αρνί της.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

17 Αυγούστου Κάτω Αχαϊά - Ο Μάνος νονός



Η βάπτιση ήταν στις 7. Εμείς φτάσαμε στις 7.45 και μπήκαμε γρήγορα στην εκκλησία να προλάβουμε τον παπά που είχε ήδη ξεκινήσει μόνος του. Χωρίς νονούς και μωρό..!!!




-Και ξαφνικά μου λένε "φτύσε τρεις φορές προς τα εκεί". -"Προς τα πού" ρωτάω.
Εδώ είναι η στιγμή που ψάχνω να βρω το στόχο.



-Και το νερό κρύο και με βλέπουν και όλοι γυμνή. Να μην κλάψω;




Ο συγκούμπαρος επί το έργον. Το δικό μου (Aφροδίτη Άννα) ήταν 1.5 έτους και του συγκούμπαρου (Χριστίνα) 3.5.





Μόνος του άρχισε, μόνος του τελείωσε. Εμείς έχουμε ήδη βγει έξω και φιλιόμαστε και αλληλοσυγχαιρόμαστε.





Κούκλες δεν είναι;



-Και τώρα όλοι αυτοί θα πρέπει να χορεύουν γύρω μου και να με πειράζουν. Πω, πω, τα βαριέμαι αυτά...





Κάτω Αχαϊά 8.20. Όλα είναι έτοιμα





Και φουσκωμένα.





Αυτός είναι ο παπαράτσι.





Αυτός είναι Σερραίος.





-Αυτά ο μπάμπας μου τα αγόρασε. Ωραία δεν είναι;





Γιαλελέλι....






-Το όνομά μου είναι Αφροδίτη Άννα





-Το όνομά της πήρα




Ντιμπι ντιμπι ντιμπι ντάι


-Όταν μεγαλώσω έτσι θα γίνω. Είναι η αδελφή μου η Χριστίνα. Και αυτή σήμερα βαπτίστηκε.






-Η πιο καλή τσιγγάνα είμαι εγώ, γιατί με κέφι όλα θα τα πιώ










Ποιός είπε ότι το τσιφτετέλι είναι γυναικείος χορός; Αυτό να πάτε να το πείτε εκεί.








- Γειά σου ρε συγκούμπαρε, νονέ και αλανιάρη








Βάλε ένα χορό να γίνει της μουρλής








Έβαλεεεε








Μέχρι τις 4 το πρωί δεν έκατσε καμία.








Και κανένας









Και μάλλον στην Κάτω Αχαϊά ακόμη χορέυουν.

Η παροιμία της ημέρας

Να 'χα πουτάνας ριζικό και ακαμάτρας μοίρα.

Γειά σου πατρίδα..


Με τη συνεργασία του Bolek

ΣΑΨΑΛΗΣ: ΤΡΕΛΛΟΣ
ΧΑΖΟΣΑΨΑΛΩΘΗΚΑ: ΤΡΑΛΛΑΘΗΚΑ, ΧΑΖΕΨΑ


ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:


"ΣΑΨΑΛΩΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ"
(προφέρεται: Σσσαψαλλώθκα)

Η δουλειά δεν είναι πάντα δουλεία!!!

Τώρα τελευταία πολλοί γνωστοί και συγγενείς μου ψάχνουν για δουλειά και το ψιλοφιλοσόφησα το πράγμα. Έχω λοιπόν να τους συμβουλεύσω ότι μιας και δεν έχουν δεσμευτεί με κάτι ακόμη, καλό θα είναι να την ψάξουν λίγο καλύτερα για να κάνουν τη σωστή επιλογή χωρίς να βιαστούν. Και τελικά υπάρχουν δουλειές και δουλειές.

Υπάρχουν δουλειές σαν και αυτή.




Υπάρχουν και δουλειές σαν και αυτή.




Μοιάζουν και όμως διαφέρουν τόσο πολύ... Προσοχή λοιπόν.

Τις φωτογραφίες ρε....

Ρε μάγκες όλοι εσείς που δεν ήρθατε και όλοι εσείς που δεν με ξέρετε και φυσικά δεν θα μπορούσατε να έρθετε, πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες από το γλέντι της βάφτισης.
ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΕΡΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ! ! ! !

Ζω τα καλύτερα

Το χθεσινό βράδυ πάλι το πέρασα με τους τσιγγάνους κουμπάρους μου. Φτάσαμε στην Κάτω Αχαϊά κατά τις 8. Έπρεπε να πάμε για να πλύνουμε τη βαφτιστήρα μας και να την ντύσουμε. Ασημώσαμε το νερό και μετά η ΑσπαΛένα έκανε τα υπόλοιπα καθό,τι ο νονός -εγώ δηλαδή- άχρηστος.
Εμένα εντωμεταξύ όλα αυτά της βάφτισης, παρό,τι ο ίδιος νονός, μου φάνηκαν πολύ παράξενα. Χθες έμαθα ότι το νερό μετά το ρίχνεις στα λουλούδια του σπιτιού. Μέχρι τότε λοιπόν απλά παρατηρούσα απορημένος περισσότερο. Μετά κατάλαβα γιατί γίνονται όλα αυτά. Οι απίστευτοι τσιγγάνοι ψάχνουν απλά αφορμές για να γλεντήσουν. Ξαναστήθηκε λοιπόν ένα τραπέζι στο άψε σβήσε και εμείς με τους συγκούμπαρους, με τους κουμπάρους μας και τους κουμπάρους των κουμπάρων μας δεν σηκωθήκαμε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.
Ήρθε και ο Βασιλιάς της φυλής και έκατσε μαζί μας αφού έκανε μια βόλτα στο μαχαλά που συμπτωματικά γιόρταζε σε κάθε γειτονιά του. Αρραβώνες, γάμος, διπλή βάφτιση, όλα σ' ένα απίστευτο βράδυ σε ένα μικρό χωριό που στολίστηκε με ροζ μπαλόνια και πολλά πυροτεχνήματα και πολλά πολλά πολλά λεφτά. Ο γαμπρός έσκασε 25 χιλιάρικα για να παντρευτεί τη νύφη της γειτόνισας. 25 χιλιάρικά μέσα σε χρυσό δίσκο στο κέντρο του τραπεζιού. Και όλος ο μαχαλάς σε μια γιορτή, ένα απλό Σαββατοκύριακο. Ο Κόκος (το παρατσούκλι του Γιώργου) χόρεψε το τσιφτετέλι που χορογράφησε μόνος του με ιδιαίτερες φιγούρες που κάνει μόνο αυτός και που όλοι κάθονται να θαυμάσουν -παρακαλώ- όταν σηκώνεται να χορέψει. Ο υπογράφων χόρεψε όσο ποτέ άλλοτε αθροιστικά στη ζωή του. Και μετά θέλετε να μου πείτε ότι εγώ δεν έχω τσιγγάνα καρδιά... Ρε δεν σας τα είπανε καλά.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

"Όλα τα ζώα είναι ίσα. Απλώς κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα"-Τζόρτζ Όργουελ

Πέρυσι το καλοκαίρι διάβασα το "1984" του Τζορτζ Όργουελ. Ξετρελάθηκα. Είναι προφητικό, ιδιοφυές, απόλυτα ανατρεπτικό, βαθύτατα πολιτικό, αποθεωτικό αριστούργημα. Είναι από τα βιβλία που δεν τα αφήνεις με τίποτα. Που παρακαλάς να μην τελειώσουν. Που σε κάνουν να φας γρήγορα και να κοιμηθείς λίγο για να βρεις χρόνο να διαβάσεις περισσότερο. Το αριστούργημα αυτό αποτελεί ένα από τα 100 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών.

Φέτος το καλοκαίρι διάβασα τη "φάρμα των ζώων" του ιδίου.

Συμπέρασμα. Πρώτον: Ο μαλάκας ο Μάνος διαβάζει βιβλία κάθε καλοκαίρι. (Θα το αλλάξω αυτό). Δεύτερον: Ο Τζορτζ Όργουελ αξίζει να λέγεται διανοητής, φιλόσοφος, πολιτικός θεωρητικός ή κάτι άλλο.
Νομίζω ότι ο τίτλος "συγγραφέας" είναι λίγος για αυτόν τον τύπο που έχει μια απίστευτη διεισδυτική ματιά πάντα στην ουσία των πραγμάτων με τέτοιο τρόπο που δεν γίνεται να μείνει ασυγκίνητος κανείς.
Σας τον προτείνω τουλάχιστον ανεπιφύλακτα. Αν δεν έχετε διαβάσει καθόλου Όργουελ, ετοιμαστείτε να πάθετε σοκ..!! Τυχεροί....

Σιγά το δύσκολο


Τόσο καιρό οι Αμερικάνοι πιέζουν τον Μπους να φέρει πίσω τους στρατιώτες από το Ιράκ. Ο Μπους όμως από την αρχή του πολέμου ακολούθησε μια πολιτική σταδιακής αύξησης των στρατευμάτων στη χώρα. Τώρα όμως που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το συγκεκριμένο θέμα βασικό αγκάθι για τη δημοτικότητά του, ο Μπους τί είπε... Ήταν τόσο πετυχημένη η στρατηγική που ακολουθήσαμε να μεταφέρουμε μεγάλο μέρος στρατιωτικής δύναμης στο Ιράκ, που πλέον μπρούμε να τους φέρουμε πίσω. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Μα αυτό δεν γίνεται. Πως δεν γίνεται, πως δεν γίνεται...;;;


Α, ρε τεράστιε Όργουελ !!!

CIA και FBI "διόρθωσαν" άρθρα της WIKIPEDIA

«Παρέμβαση» CIA και FBI στο περιεχόμενο της Wikipedia για το Ιράκ και το Γκουαντάναμο


Ατομα που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές της CIA και του FBI «διόρθωσαν» άρθρα της διαδικτυακής, ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας Wikipedia σε θέματα που αφορούσαν στο Ιράκ ή στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Αποκαλύφθηκε ότι από ηλεκτρονικούς υπολογιστές της CIA διορθώθηκε ένα κείμενο που αφορούσε στην εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003. Ένα γράφημα για τις απώλειες άλλαξε και προστέθηκε η σημείωση ότι οι αριθμοί είναι απλώς εκτιμήσεις. Επίσης, από υπολογιστές της CIA αλλάχθηκε η βιογραφία του πρώην αρχηγού της υπηρεσίας, Γουίλιαμ Κόλμπι.Εξάλλου, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή του FBI κάποιος άλλαξε το άρθρο για τις φυλακές του Γκουαντάναμο, αφαιρώντας αεροφωτογραφίες και δορυφορικές φωτογραφίες.

CIA και FBI δεν επιβεβαίωσαν αλλά και δεν διέψευσαν την καταγγελία. (από το in.gr)

Tα χειρότερα έρχονται


Αν μας έλεγε κάποιος τον Μάιο ότι θα καούν εκατομμύρια στρέμματα δάσους στην Αθήνα, δεν θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο είναι το απόλυτα εφιαλτικό σενάριο;

Κυρίες και κύριοι ο εφιάλτης ξεκίνησε.

Μεγαλύτεροι καύσωνες, περισσότεροι ρύποι και ξηρασίες, πλημμύρες στα βόρεια προάστια...

Πυρκαγιά σε Πεντέλη και Πάρνηθα. Θανατηφόρος συνδυασμός.

«Τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, η Πεντέλη, το Μαρούσι και η Κηφισιά κινδυνεύουν με πλημμύρες εάν δεν υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα. Όμως πότε θα αρχίσουν και πότε θα προλάβουν να γίνουν; Πότε θα δούμε αν τα ρέματα είναι καθαρά και σε πόσα από αυτά έχουν συσσωρευτεί καμένα ξύλα, κούτσουρα και λάσπη;» διερωτάται ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθ.Λέκκας. (από το in.gr)

Η παροιμία της ημέρας

Γλυκάθηκε η γριά στο μέλι, θα φάει και το κουβέλι.

Γειά σου πατρίδα..

Με τη συνεργασία του Bolek

ΤΟΠΚΟΥΔΑ: ΜΙΚΡΗ ΜΠΑΛΛΑ,
ΕΤΥΜ.: ΤΟΠΙ + ΟΥΔΑ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ),
ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΗΧΟ...