Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ


Ρε Πολύδωρα, μην τυχόν και παραιτηθείς...

Αφού έσπασες στο ξύλο τους φοιτητές και στήριξες τους μπάτσους σου στην προσπάθειά τους, άφησες να καεί και η Πάρνηθα. (40.000 στρέμματα). Όλη η Ελλάδα υποτίθεται ότι ήταν σ' επιφυλακή, και όμως μια μικρή πυρκαγιά από τα Δερβενοχώρια, έκαψε τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής. Τότε... ποιά ήταν η επιφυλακή σας; Πόσο έτοιμοι ήσασταν;


Ρε Πολύδωρα, μην τυχόν και παραιτηθείς γιατί πάλι έκανες ό,τι μπορούσες. Απλά δεν μπορείς τίποτα.


Ρε Πολύδωρα, τελικά έχεις πολύ πλάκα. Τί για την χλωρίδα νοιάστηκες (κάηκε όλο το βουνό), τί για την πανίδα θα μεριμνούσες (χιλιάδες ζώα κάηκαν), τί θα φρόντιζες για τους πυλώνες της ΔΕΗ (κάηκαν και αναζωπυρώθηκε η φωτιά).


Μην τους ακούς Πολύδωρα. Ο μόνος που δεν φταίει είσαι εσύ. Κατά πάσα πιθανότητα θα φταίει ο Συνασπισμός, έτσι Πολυδωράκο;


Και τέλος έχω να πω και κάτι που με πνίγει.

Μας πρήξατε τ΄αρχίδια εδώ και ένα μήνα ότι ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος και η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καύσωνα. Ρε, δεν βγήκε ο Ιούνιος ακόμη και κάηκε η Πάρνηθα και βυθίστηκε η μισή Ελλάδα στο σκοτάδι. Το μόνο που σκεφτήκατε είναι η προεκλογική μαλακία να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν air conditions για μία αίθουσα και να πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι στα σπίτια τους για να λειτουργούν 100 πλάσια air conditions την ίδια ώρα.

Μόνο αυτό σκεφτήκατε. Ρε πόσο μαλάκες είστε;

Κέρδισε ο VAS VAS ! ! !

Παρασκευάς (vas vas)
80%

Πολύδωρας Βύρων
8%

Κουλούρης Κίμων
8%

Μπασιάκος Ευάγγελος
4%

Αυτά είναι τα αποτελέσματα... Η ερώτηση ήταν: ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ;

Προσωπικά θεωρώ τα αποτελέσματα λογικότατα...

Και μην υποστηρίξει κανείς ότι το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό... γιατί αν τυχόν αφήναμε και άλλο την ίδια ερώτηση, η διαφορά θα μεγάλωνε. Τους σώσαμε τους κυρίους.

Μια κοινωνία χίλιες κραυγές - Επεισόδιο 7ο

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ είναι ο αποτυχημένος τίτλος ενός αποτυχημένου βιβλίου που το απέρριψαν όσοι εκδότες το διάβασαν. Το αφήνω λοιπόν και εγώ στην αιωνιότητα ανεβάζοντάς το στο internet.
Σας προειδοποιώ: Οποιασδήποτε μορφής χρήση αυτού του κειμένου χωρίς την έγκρισή μου Ε Π Ι Τ Ρ Ε Π Ε ΤΑ Ι… (Μας έχουν πρήξει με τα πνευματικά δικαιώματα. Μωρέ μακάρι να το διαβάσετε και να σας σκάσει κανένα χαμόγελο).

(συνέχεια από το προηγούμενο post 26/6/2007)
-«Σαν σήμερα εννοείς που ήπιαμε στην υγειά μας...»
-«2 Ιουλίου 1988... βέβαια... η τελευταία φορά που βρεθήκαμε στη Κομοτηνή.
Πω... πω... τι μου θύμησες τώρα; Ρε, θυμάσαι που συγκεντρωθήκαμε στην
πλατεία με τα παιδιά και πίναμε μέχρι τα ξημερώματα; Και μετά πήγαμε στο
σπίτι της Λένας της Κύπριας; Τι καλή κοπέλα η Λένα! Μέσα στην καρδιά μου την έχω. Άτομο σπαθί. Θα σε βοηθήσει, όποτε της το ζητήσεις. Καλή φίλη πάνω απ' όλα. Είχαμε διατηρήσει -θυμάμαι- επικοινωνία, τους πρώτους μήνες».
-«Και δεν σου είπε τίποτα;»
-«Τι να μου πει ρε; Με ρωτούσε για σένα... αν είσαι καλά, για τα παιδιά και
τέτοια».
-«Τίποτα άλλο; Τίποτα πιο συγκεκριμένο; Εννοώ κάτι πιο...πιο...ενδιαφέρον;»
-«Χαιρετίσματα, τυπικές ευχές και καλόκαρδες απόψεις περί παρελθόντος.
Τίποτα άλλο για να είμαι ειλικρινής. Δεν καταλαβαίνω όμως το ύφος σου και
πού το πας. Μου εξηγείς σε παρακαλώ το υποχθόνιο χαμόγελό σου;»
-«Φίλε μου μετά από 17 χρόνια ίσως ήλθε η ώρα να σου πω ένα από τα ελάχιστα μυστικά, που δεν σου έχω εκμυστηρευτεί. Εκείνο το βράδυ, κάποια στιγμή ανέβηκα με τη Λένα στο σπίτι μου και σ' αφήσαμε να κοιμηθείς στο σπίτι της. Το θυμάσαι; Υποτίθεται για να πάρουμε το ούζο, που είχαμε εκεί και κάποια τραγούδια. Ε... λοιπόν, ανεβαίνουμε επάνω για να της δώσω να διαβάσει τα τραγούδια μας και...»
-«Τι και... ρε;»
-«Ε... να»
-«Τι να ρε; Τη φίλη μας; Γάμησες την Λένα ρε αθεόφοβε; Τη φίλη μας; Δεν
έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο; Δε ντρέπεσαι βρε κάθαρμα;»
Ο Ορέστης προσπαθούσε να φέρει τον Στέφανο σε δύσκολη θέση αλλά μάταια. Ο κατηγορούμενος αντί να ντραπεί, είχε ξεσπάσει σε γέλια ψιλοντροπαλά μα συνάμα υπερήφανα, ικανά να παρασύρουν και τον Ορέστη, που ήθελε να παραμείνει σοβαρός αλλά δεν τα κατάφερε.
-«Δηλαδή συγγνώμη ρε Στέφανε, εσύ δεν έχεις φίλους; Τους γαμάς όλους δηλαδή; Δεν είσαι άνθρωπος ρε, είσαι ζώο. Καλά ρε, είσαι με τα καλά σου; Τη Λένα γάμησες;»
Οι ερωτήσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη χωρίς να περιμένουν απάντηση, γρήγορες, με σκοπό να σφυροκοπήσουν τη συνείδηση και την ηθική του Στέφανου που όμως φαινόταν να μην είχε καταλάβει τίποτα. Είχε πέσει κάτω στο δρόμο από τα γέλια και έπιανε την κοιλιά του, ανήμπορος ν' αντιδράσει.
-«Ώστε γι' αυτό με ρωτούσε τι κάνει ο Στέφανος λες και περίμενε ν' ακούσει
τίποτα από μένα! Μου είχε κάνει εντύπωση αλλά πού να το σκεφτώ; Φοβόταν
μήπως είχα μάθει τίποτα και ήθελε να καταλάβει. Αλήθεια γιατί τόση
μυστικότητα;»
-«Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβόταν γι' αυτήν καθ' αυτήν την πράξη μήπως
μαθευτεί όσο για τα παραλειπόμενα της υπόθεσης».
-«Δηλαδή... »
-«Να, εκεί που πλέον έχουμε ξαπλώσει στο πάτωμα και φιλιόμαστε και πλέον
ξέρουμε πού θα οδηγηθούμε και έχει γίνει ήδη η σιωπηρή συμφωνία ότι όπου να' ναι γαμιόμαστε, η Λένα μου ψιθυρίζει στ' αυτί σε μια στιγμή πάθους ότι είναι παρθένα. Εγώ βέβαια νόμιζα ότι την είχε γαμήσει ο Θανάσης παλαιότερα, γιατί έτσι είχε ακουστεί αλλά μου λέει ότι χώρισαν για αυτόν ακριβώς το λόγο... επειδή η Λένα ήθελε ρομάντζα και υπομονή και ο Θανάσης δεν είχε ούτε από το ένα ούτε από το άλλο. Τέλος πάντων, εγώ ήδη έχω ξενερώσει και σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό μια κοπέλα, που κράτησε την παρθενιά της εδώ και 4 χρόνια να της την πάρω εγώ σε 40 αδιάφορα συναισθηματικά λεπτά, με το πιθανότερο να μην με ξαναδεί ποτέ και αρχίζω σιγά σιγά ν' απομακρύνομαι. Βέβαια, είμαι σε δύσκολη θέση, γιατί δεν πρέπει να δείξω ότι με χάλασε το μυστικό της για να μην την προσβάλω και αρχίζω να το παίζω ζαλισμένος, μισοκοιμισμένος και υπερβολικά εξουθενωμένος. Όλα αυτά που έκανα δηλαδή, όταν δεν ήθελα να γαμήσω δεύτερη φορά την Μαργαρίτα. Βρισκόμασταν μια φορά τον μήνα και μπορούσα κάθε φορά να την πείσω ότι είχα πολλές δουλειές και δεν έβρισκα χρόνο και ότι ήμουν πολύ κουρασμένος και ότι θα έπρεπε να κοιμηθώ αμέσως μετά την πρώτη φορά, γιατί μεταξύ μας δεν είχα καμιά όρεξη να την ακούω για δεύτερη φορά να μουγκρίζει. Γιατί μιλάμε για κανονικό μουγκρητό φίλε. Κανένα αισθησιακό σεξουαλικό βογκητό απ' αυτά που σ' ερεθίζουν. Μιλάμε για κανονικό
στεγνό απλό μουγκρητό απ' αυτά που σε απωθούν. Αλλά ξαναγυρίζω στη Λένα. Εκεί λοιπόν, που αρχίζω να προσποιούμαι ότι δεν ακούω για μερικά
δευτερόλεπτα μήπως και καταλάβει ότι κοιμάμαι και μ' αφήσει ήσυχο, η Λένα
ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και όχι μόνο δεν ηρεμεί, ως όφειλε μια ήρεμη,
ήσυχη, παρθένα κοπέλα σε παρόμοιες περιπτώσεις αλλά με τολμηρές και
αποφασιστικές κινήσεις μου βγάζει τη ζώνη από το παντελόνι και σκύβει να
δοκιμάσει για πρώτη φορά στην πράξη όλα αυτά που είχε δει στην τηλεόραση
σχετικά με την πίπα. Και πλάκα πλάκα δεν ήταν καθόλου άσχημη. Ίσως λίγο
αγχώδης και απότομη και κατ' επέκταση κάπως οδυνηρή αλλά κακή δεν μπορείς να την πεις. Και να λίγο η έκπληξη, να λίγο το απρόσμενο του πράγματος... δεν πρόλαβα να της πω να τραβηχτεί. Εκεί λοιπόν γίνεται η στραβή και η Λένα αρχίζει να πνίγεται γιατί κάτι (...) πετάχτηκε απότομα και κόλλησε στο βάθος του φάρυγγά της, χωρίς να το περιμένει. Αυτή τρόμαξε και άρχισε να βήχει βαριά και με αηδία, χωρίς να μπορεί να κουμαντάρει τον εαυτό της. Σε λίγα δευτερόλεπτα, το πρόσωπό της έχει γίνει κατακόκκινο και τα μάτια της κοντεύουν να πεταχτούν και όλο αυτό το ζόρι που ένιωθε και θα την έπνιγε, ευτυχώς βρήκε άλλο τρόπο διαφυγής. Ακούστηκε μια απίστευτη κλανιά ...τέτοια που ποτέ σου δεν θα φανταζόσουν για δημιουργό της, την μικρόσωμη Λένα. Απορώ πως δεν σε ξύπνησε εσένα, που κοιμόσουν στον κάτω όροφο. Κάθομαι για λίγο άφωνος, την κοιτάζω στα μάτια άφωνος, την χειροκροτώ άφωνος για το θέαμα που μου προσέφερε και σε δευτερόλεπτα ξεσπώ σε απίστευτα γέλια, που όμως έκαναν τη Λένα να ντραπεί, να σκουπιστεί και να φύγει. Όταν ηρέμησα μετά από λίγο, σκέφτηκα να βγω να τη ψάξω αλλά ήμουνα πολύ κουρασμένος για κάτι τέτοια, οπότε έκατσα λίγο με κλειστά μάτια για να ηρεμήσω. Από τύχη ξύπνησα στην ώρα μου και ήλθα να σε πάρω για να προλάβουμε το τρένο. Από τότε δεν ξαναείδα τη
Λένα και φαντάζομαι ότι ούτε αυτή θα ήθελε να με δει».
Ο Ορέστης μόλις είχε ανάψει ένα τσιγάρο και του έπεσε κάτω από το δυνατό χαχανητό. Μετά ξαφνικά σοβάρεψε και έδειξε να ντρέπεται για τη φίλη του και αμέσως μετά και πάλι ξέσπασε σαν να θυμήθηκε τη γελοία στιγμή. Κρίμα, που δεν ήταν μπροστά στο σκηνικό.
-«Για παράδειγμα αυτό ρε Στέφανε η Λένα δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Το γελοίο
του πράγματος δημιούργησε μια ισχυρή ανάμνηση.»
Γαλήνια ατμόσφαιρα και ήσυχη απόλυτη ηρεμία τους επισκέφτηκαν και τους κέρασαν λίγο από την ουσία τους. Ευπρόσδεκτες και καλοδεχούμενες έκατσαν πλάι τους και τους συντρόφευσαν σαν να τις κάλεσαν. Οι άντρες κοιτάχτηκαν στα μάτια και σχεδόν συνέχισαν σιωπηλά τη συζήτηση και την ανάκληση των αναμνήσεων.
-«Ορέστη υπάρχει και άλλο στοιχείο από εκείνη τη βραδιά, που ποτέ δεν ξέχασα και πάντα θα θυμάμαι».
-«Τι είναι αυτό;»
-«2 Ιουλίου 2007... όπου και αν βρισκόμαστε, όπως και αν είμαστε. Ορκίζομαι.
Τα θυμάσαι αυτά τα λόγια Ορέστη;»
-«Δεν ξέρω, αν σε καταλαβαίνω Στέφανε.»
-«Δεν μπορείς να με κάνεις να πιστέψω ότι δεν το θυμάσαι. Δεν πέρασαν πάνω από 17 χρόνια. Δεν είναι και τόσο μεγάλο το διάστημα για να πουλήσεις τη ψυχή σου. Τέτοια μέρα, λίγες ώρες και πολλά χρόνια πριν, εμείς οι δύο
υποσχεθήκαμε αιώνια νεότητα. Δεν μπορείς τώρα να μου αναιρείς την σκέψη μιας ζωής και την αναμονή τόσων ονείρων».
-«Βοήθησέ με σε παρακαλώ κι' άλλο».
-«Πέφτω από τα σύννεφα. Δεν το πιστεύω. Αρνούμαι. Είμαι σίγουρος ότι το
θυμάσαι καλά. Ανακάλεσε την πρώτη σου τοποθέτηση και πάρε σαφή θέση για όλα αυτά».
-«Όχι, δεν το ξέχασα. Απλά ντρέπομαι να ομολογήσω ότι δεν το πήρα στα σοβαρά καθώς και ότι δεν πίστευα ότι εσύ θα το θυμάσαι. Αν εσύ πάντως δεν έλεγες τίποτα, εγώ δεν θα το ανακινούσα. Αυτό όμως πέρα από μια ειλικρινή συγγνώμη, δεν σημαίνει τίποτα άλλο. Περιμένω ν' ακούσω και να ακολουθήσω τις εντολές σου και τις προκλήσεις σου.»
-«Ο όρκος μας ήταν κοινός. Περιμένω τα αντίστοιχα. Εγώ έχω σκεφτεί και έχω
σχεδιάσει τη δική μου θέση στο ζήτημα αποδεικνύω ότι ακόμα είμαι νέος.
Περιμένω και απαιτώ την ίδια οργάνωση και από εσένα».
-«Κατεβάζω πρόταση, που θα ικανοποιήσει και τους δύο. Ξεκινάνε με το δικό
σου σχέδιο και αμέσως μετά δεσμεύομαι για τη δική μου συνέχεια».

Αγαπητό μου ημερολόγιο 9

Το φοράω και είμαι σαν ρομπότ. Όλοι στη δουλειά με κοιτούν περίεργα αλλά κανείς δεν με ρωτά από διακριτικότητα. Τους ευχαριστώ για αυτό.
Βασικά είναι σαν να μου κάρφωσε κάποιος ένα μαχαίρι στο στήθος και εγώ έβαλα ένα πουκάμισο και βγήκα έξω ... χωρίς να βγάλω το μαχαίρι.
Είναι άλλη μία από τις καρδιολογικές εξετάσεις που κάνω τακτικά.

Όχι, δεν είμαι 60 χρονών. Είμαι μόλις 30.
Αλλά είπαμε... ποιός σε γαμάει και σένα ρε καρδιακή ανεπάρκεια; ! ;

Έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να σκεφτώ προς το παρόν. . . Και σε λίγο καιρό θα τα ανακοινώσω, και θα ανατραπεί το σκηνικό..!!

Τι λες αγαπητό μου ημερολόγιο; Να το ανακοινώσουμε; Όχι ακόμη; Έγινε, ό,τι πεις.

προσοχή - ήλιος!!


Eίπαμε... Όχι στον ήλιο χωρίς καπέλο και γυαλιά.

H παροιμία της ημέρας

Με πορδές αυγά δε βάφονται.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

so you think you can κυβερνήσεις, ε;;; (2)


  • Καλά, έκανε τις χειρότερες επιλογές που μπορούσε (μήπως είχε και άλλες;)

  • Είδε ότι όλοι έκλεβαν και κλέβουν και θα κλέβουν όσο μπορούν και στο μέλλον.

  • Δεν έκανε τίποτα ως Υπουργός Πολιτισμού.

  • Κατάφερε να μειωθεί η διαφορά του από τον Γιωργάκη. (Με τέτοιο Γιωργάκη που δεν μπορεί να γοητεύσει ούτε τον εαυτό του, περί κατορθώματος πρόκειται).

  • Πάσχισε να κρατήσει και να ξανακάνει Υπουργό τον Τσιτουρίδη παρ'ό,τι κάθε φορά ήταν πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο της χρονιάς.

  • Κατάφερε να αφήσει να αναπτυχθεί και να υφίσταται πλέον ως διέξοδος του "δεξιού" το κόμμα της Καρατζαφεραδωνοπαρέας.

  • Κρύβεται από το λαό

  • Κρατάει Υπουργό τον Πολύδωρα.

  • Κρατάει Υπουργό την Γιαννάκου Κουτσίκου που φέρει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για το χάος στο χώρο της παιδείας.

  • Κρατάει Υπουργό τον Μπασιάκο που έφερε νομοσχέδιο στη Βουλή για να μην γκρεμιστούν οι αυθαίρετες βίλες στα δάση!!!

  • Έκανε Υπουργό Επικρατείας έναν τύπο που έβγαλε ΙΕΚ και μιλάει για αξιοκρατία.

  • Όλη η δημόσια διοίκηση γέμισε κουμπάρους βουλευτών και Υπουργών.

  • Όλο το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του τακτοποιήθηκε ωραιότατα. Ειδικά όσοι βοήθησαν στο πτυχίο της συζύγου του.

  • Αυτά και άλλα, τόσα και άλλα τόσα και άλλα τόσα ... κάνουν τον Καραμανλή ικανό για να κυβερνήσει την Ελλάδα;; Καλά να πάθουμε ρε..

(Ελπίζω να μην το διαβάσει αυτό κανείς από το σόι μου).

H παροιμία της ημέρας

Τον ξεδιάντροπο φτύνανε κι έλεγε ψιχαλίζει.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

so you think you can κυβερνήσεις, ε;;;

Μα, μ' αυτά που ακούμε κάθε μέρα, αλήθεια πόσοι νομίζετε ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουμε στείλει τους 300 ικανότερους Έλληνες; Καλά... είναι που είναι, φανταστείτε να μπει και η ΚαρατζαφερΑδωνοπαρέα...

Και μετά μου λένε ότι η ερώτηση που έβαλα (για το ποιός είναι εξυπνότερος, ο Παρασκευάς ή οι πολιτικοί μας) είναι προβοκατόρικη. Ρε, σιγά μην τους ζητήσουμε και συγγνώμη. Ρε άντε από εδώ...

H παροιμία της ημέρας

Γλυκός ο ύπνος το πρωί, γδυτός ο κώλος τη Λαμπρή

Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Σχόλιο - Ο VAS VAS πιο έξυπνος από τους πολιτικούς

Είμαστε ακόμη φυσικά σε πολύ μικρά νούμερα. Ωστόσο δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για την τάση που διαμορφώνεται. 79% όσων επισκέφθηκαν το blog και μας τίμησαν με τη ψήφο τους θεωρούν τον Παρασκευά πιο έξυπνο από τον Πολύδωρα, τον Μπασιάκο και τον Κουλούρη. Η ερώτηση ίσως είναι προβοκατόρικη αλλά σιγά μην τους ζητήσουμε και συγγνώμη. Τα καλά σχόλια έρχονται. Ας περιμένουμε λίγο ακόμη.

Μια κοινωνία χίλιες κραυγές - Επεισόδιο 6ο

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ είναι ο αποτυχημένος τίτλος ενός αποτυχημένου βιβλίου που το απέρριψαν όσοι εκδότες το διάβασαν. Το αφήνω λοιπόν και εγώ στην αιωνιότητα ανεβάζοντάς το στο internet.
Σας προειδοποιώ: Οποιασδήποτε μορφής χρήση αυτού του κειμένου χωρίς την έγκρισή μου Ε Π Ι Τ Ρ Ε Π Ε ΤΑ Ι… (Μας έχουν πρήξει με τα πνευματικά δικαιώματα. Μωρέ μακάρι να το διαβάσετε και να σας σκάσει κανένα χαμόγελο).

(συνέχεια από το προηγούμενο post 18/6/2007)
(15 λεπτά αργότερα και ενώ έχουν μείνει μόνοι τους στο μαγαζί)
-«Θυμάσαι τον Νικόλα με το μπουζουκάκι του; Πόσα βράδια καληνυχτίσαμε μ'
εκείνο το μπουζουκάκι;»
-«Πάντοτε του έλεγα... Νικόλα θα γίνεις μεγάλος καλλιτέχνης. Πάντοτε μου
έλεγε... Ορέστη λες μαλακίες. Τελικά μάλλον μαλακίες έλεγα γιατί δεν τον
άκουσα στο ραδιόφωνο τα τελευταία 20 χρόνια.»
-«Δεν έχει σημασία. Είναι φίλος και καλό παιδί. Ρε συ, θυμάσαι το μπαλκονάκι
μου στο πρώτο μου σπίτι, που καθόμασταν με τα σκουπόξυλα για κιθάρες και
τραγουδούσαμε λες και ήμασταν σε πάλκο;»
-«Ρε ξυπνούσαν οι άνθρωποι από την απέναντι πολυκατοικία και έβγαιναν να μας ακούσουν, σταματούσαν τα αυτοκίνητα από κάτω».
-«Τι ωραία χρόνια ήταν εκείνα; Γράψαμε και το πιάσε με από το χέρι στο
μπαλκόνι, θυμάσαι;»
-«Δεν ξέρω εσύ αν το θυμάσαι για να μ' ακολουθήσεις...»

Θεέ εσύ που κατοικείς ψηλά
Βάλε φωνή στα δυνατά
Πως δεν αξίζει χωρίς δάκρυ και χαμόγελο να ζω

Έλα πιάσε με από το χέρι
Και πέτα με στ' αγέρι
Και αυτό θα μ' οδηγήσει στη ζωή που ξέχασα.

Πέτα με ψηλά, άσε με στον ουρανό
Λίγη ακόμη δώσε μου πνοή, θα στο χρωστώ
Μ' ένα ποτήρι ταξιδεύω μέσα στην αστροθάλασσα

Κοίτα απόψε το φεγγάρι
Και εγώ θα δακρύσω πάλι
Την πιρόγα της ζωής μου την κούρσεψαν οι σκιές.

Άκου για λίγο την καρδιά
Εκεί είναι η ομορφιά.

Μόλις τελείωσαν το τραγούδι άρχισαν να χειροκροτούν ο ένας τον άλλο και να κάνουν προπόσεις στην υγεία τους και στην υγεία του κυρ Ηλία και έτσι
τελείωσαν και την τελευταία κανάτα κρασί. Πλήρωσαν, χαιρέτησαν, ευχαρίστησαν για την ωραία βραδιά και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο του Ορέστη, περασμένες δύο. Δεν ήταν το ατημέλητο παρουσιαστικό αλλά τα ασυγκράτητα μάτια τους, που τους πρόδιδαν και έδιναν το δικαίωμα στους άλλους να τους πουν μεθυσμένους. Κανείς βέβαια από τους δύο δεν το αρνιόταν αυτό. Ίσα ίσα που το τόνιζαν κιόλας. Από παλιά ήταν τιμή για τον πότη να μεθάει. Ένας έμμεσος τρόπος να φωνάξεις ότι είσαι άνθρωπος με αδυναμίες, άρα και συναισθήματα. Ποτέ κανείς δεν θυμήθηκε, ποιος έκανε πρώτος αυτήν την ανάλυση αλλά είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση στην παρέα τους. Όλοι την είχαν υιοθετήσει και την διαλαλούσαν για να γίνει αυτή η κυρίαρχη ιδέα. Δεν πίνεις γιατί θες να ξεχάσεις. Πίνεις για να θυμηθείς ότι είσαι άνθρωπος. Τους άρεσε να έχουν μία ιδεολογική βάση για το μεθύσι τους. Όπως πάντα τους άρεσε να έχουν και μια καλή αιτία για να πιουν. Πότε εφεύρισκαν έρωτες και έπειθαν τους εαυτούς τους ότι πονάνε, πότε δημιουργούσαν εχθρούς για ασήμαντες αφορμές, πότε έπιναν για να ενώσουν, όπως έλεγαν όλη τους τη θετική ενέργεια, προκειμένου να τους τύχει το λαχείο, ακόμα και για να πενθήσουν προκαταβολικά κοινούς τους γνωστούς, που όταν θα πεθάνουν δεν θα είναι αυτοί εκεί να τον κλάψουν. Εκείνο το βράδυ, άσχετα αν δεν το είχαν αναφέρει σαφώς, έπιναν στην υγεία όλων των φίλων και των παλιών καταστάσεων, από την πρώτη μέχρι την τελευταία.

-«Ορέστη σήμερα έχουμε 2 Ιουλίου. 17 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία μας νύχτα στην Κομοτηνή. Ήταν το τελευταίο βράδυ που ήμασταν και οι τέσσερεις μαζί.»
-«Σκέψου ότι σήμερα, ίσως και αυτή τη στιγμή, κάποιοι φοιτητές περνούν τη
δική τους τελευταία νύχτα.»
-«Να τρέξουμε, να προλάβουμε να τους βρούμε όλους και να τους πούμε να
κάτσουν και άλλο... Βάζω στοίχημα ότι όλοι τους αυτή τη στιγμή νιώθουν ότι
αυτοί δεν θα είναι σαν τους προηγούμενους, ότι αυτοί θα κρατήσουν τις φιλίες
τους, θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, ότι θα τα καταφέρουν, όπως τα θέλουν. Δεν ξέρουν όμως κάτι Ορέστη... ότι η ζωή είναι πιο έξυπνη απ' αυτούς και θα τους νικήσει. Θα τους δώσει προβλήματα για να τους αναγκάσει να τρέχουν, θα τους δώσει τη δουλειά για να τους απασχολεί τα χέρια, θα τους βάλει στη διαδικασία του χρήμα -δόξα- επιβολή για να τους καταστρέψει τη φαντασία και έτσι θα τους εξοντώσει και θα κυριαρχεί πάνω στα ζωντανά τους πτώματα. Δεν ρυθμίζουμε εμείς τη ζωή μας. Την ακολουθούμε μόνο.
-«Είναι αδιανόητο 17 χρόνια να μην μπορέσαμε ποτέ να συγκεντρωθούμε και οι τέσσερεις. Είμαστε απαράδεκτοι... και το πιο αισχρό στην ιστορία είναι ότι
δεν βρεθήκαμε, επειδή δεν έτυχε... όχι επειδή μαλώσαμε ή επειδή δεν θέλαμε
αλλά επειδή δεν έτυχε».
-«Έχεις δίκιο σ' αυτό. Είναι αυτή η ρουτίνα, που σε καταπίνει λες και
κάποιος την έστησε επίτηδες για να μας εκδικηθεί. Είναι τόσο απλό και όμως
δεν έγινε ποτέ, γιατί μπορεί να γίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο και αν
μετρήσεις όλα αυτά τα Σαββατοκύριακα, μας κάνουν 17 χρόνια».
-«Πρόσεξε λίγο πώς ακούγεται... 17 χρόνια.»
-«Ξέρεις, καμιά φορά εκεί που ανεβαίνεις, νιώθεις την ανάγκη να κοιτάξεις
πίσω. Εκεί που ζεις, νιώθεις την ανάγκη να θυμηθείς. Γυρνάς αλλά δεν μπορείς να δεις και αναρωτιέσαι... πως έφτασα τόσο ψηλά; Πώς προχώρησα τόσο πολύ; Και έχουν περάσει 17 χρόνια χωρίς να το καταλάβεις. Και τα επόμενα 17 χρόνια χωρίς να το καταλάβεις θα περάσουν».
-«Έτσι λοιπόν περνούν τα γαμημένα τα χρόνια, απρόβλεπτα και ακατανόητα,
απρόσμενα και τυφλά... και σ' όλη αυτή τη διαδρομή είσαι υποχρεωμένος να
κοιτάς ψηλά και μπροστά. Είναι αυτό το συνεχές ταξίδι, ο ατελείωτος αγώνας
για το μετά, για το πιο πάνω. Και αυτό φίλε είναι μονόδρομος. Δεν έχεις
επιλογή. Πρέπει να προσπαθήσεις να φτάσεις εκεί που στοχεύεις, γιατί μόνο
έτσι θα καταφέρεις να επιβιώσεις. Όταν ξεκινάς έχεις οράματα και φιλοδοξίες,
κοιτάς ψηλά και βάζεις στοιχήματα με τον εαυτό σου. Αν φτάσεις στη μέση, μία επιλογή έχεις. Να κοιτάς ψηλά και να συνεχίσεις. Γιατί, αν κουραστείς και
αποφασίσεις να μείνεις εκεί και αυτοί, που θα ανεβαίνουν, θα σε πατάνε και
αυτοί, που θα πέφτουν από ψηλά, θα σε πατάνε. Οπότε, φίλε δεν υπάρχει
διέξοδος... μόνο αγώνας, γιατί η ζωή είναι αγώνας ένας μονότονος αγώνας,
μονότονος όπως μοναχικός, μοναχικός όπως μονόπλευρος και όλα αυτά σημαίνουν ρουτίνα. Πού χρόνος για να κάτσεις να ξαποστάσεις; Πού ευκαιρία για να θυμηθείς και να πισωγυρίσεις;
-«Και όμως, όταν το κάνεις έχει ιδιαίτερη μαγεία, έτσι Ορέστη;»

Έρχεται..!!!

Φίλοι και φίλες bloggers σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει μια διαδικτυακή καλλιτεχνική προσπάθεια που θα ανατρέψει το σκηνικό....
Κάντε λίγη υπομονή ακόμη. Θα σας αρέσει.

Αγαπητό μου ημερολόγιο 8

Γύρισα...! Μάλλον το πέρασα. Και αν το πέρασα, μένει άλλο ένα. Ήταν άλλη μια επιβεβαίωση ότι πλέον στην ηλικία μου, η εξεταστική δεν είναι θέμα διαβάσματος αλλά θέμα εμπειρίας. Είμαι εισακτέος του 96 και το 2007 δίνω μαθήματα ακόμη. Από εμπειρία λοιπόν σκίζω. Ακούστε με και δεν θα χάσετε.
Εσείς που είστε -σαν και εμένα- αιώνιοι φοιτητές και τα έχετε παρατήσει, θα κάνετε το εξής.
1) Θα αποφασίσετε ότι θέλετε να πάρετε το πτυχίο σας και θα πάτε να το δώσετε. (δεν αρκεί αυτό).
2) Θα πάτε και θα κάτσετε στην πρώτη σειρά. Όχι σαν τότε που ψάχνατε εναγωνίως την τελευταία θέση για να βγάλετε τα σκονάκια σας (ούτε αυτό είναι αρκετό βέβαια).
3) θα γράψετε ό,τι σας φαίνεται λογικό στα θέματα (δεν αρκεί ούτε αυτό).
4) Στο τέλος του γραπτού σας θα γράψετε το εξής υστερόγραφο: Είναι το τελευταίο μου μάθημα και μην ξεχνάτε ότι είμαι εισακτέος του 96. Ε Λ Ε Ο Σ ! !

Μία- δύο- τρεις...πού θα πάει, κάποια στιγμή κάποιος από αυτούς που βαθμολογούν - που δεν είναι πάντα οι καθηγητές αλλά βοηθοί ή επιστημονικοί συνεργάτες τους θα συγκινηθεί.

Αυτό που διαβάσατε το θεωρείτε γελοίο; Είναι... Είναι όμως τόσο γελοίο όσο το να ζητάς στην εποχή μας αποστήθιση από τους αυριανούς επιστήμονες. Είναι επίσης τόσο γελοίο όσο και αυτοί που θα μου περάσουν το μάθημα. . . .

H παροιμία της ημέρας

Όποιος χέζει στη θάλασσα, το βρίσκει στ’ αλάτι.