Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Τι άλλο θα ακούσουμε;

Διάβασα ένα post που έθετε τον εξής προβληματισμό: Είναι σωστό να βάζουμε διαφημίσεις στα blogs γνωρίζοντας ότι την ίδια στιγμή ¨"σκοτώνουμε τις εφημερίδες αφού τους κλέβουμε τα έσοδα;"
Πριν ξεκινήσω να σημειώσω δύο πράγματα.
  1. Ο blogger απλά μετέφερε ένα άρθρο ενός Αμερικάνου καθηγητή που έθεσε τον προβληματισμό.
  2. Αναδημοσιεύω εδώ το σχόλιό μου στο blog και το εμπλουτίζω (αναφορικά πάντα με τον καθηγητή) γιατί εκεί ένιωθα φιλοξενούμενος και ήθελα να κρατήσω ένα επίπεδο. Εδώ δεν θα κρατήσω κανένα επίπεδο.

Ξεκινάω λοιπόν: E... όχι και να λυπόμαστε τους μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς με τα απίστευτα συμφέροντα και τις σχέσεις διαπλοκής. Ε... όχι και να λέμε ότι σκοτώνουμε τις εφημερίδες βάζοντας διαφημισεις στα blogs. Η διαφήμιση στα blogs είναι μια μεγάλη κουβέντα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει συνάρτηση με τη δολοφονία των εφημερίδων... ΕΛΕΟΣ. Μήπως να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που είναι δισεκατομμυριούχοι; Και μιλάμε και για την Αμερική... ΕΛΕΟΣ. και συνεχίζω πάνω στο ίδιο θέμα

Σιγά ρε μην νιώσουμε και ντροπή και ενοχές επειδή θα τολμήσουμε να τους πάρουμε μέρος από τη διαφημιστική πίτα... (πόσο μεγάλο κομμάτι να είναι αυτό;) . Οι εφημερίδες θα έπρεπε να ζουν μόνο από τις πωλήσεις τους χωρίς να έχουν καμία διαφήμιση και άρα εξάρτηση από κανένα επιχειρηματία. Για πες μου ρε καθηγητή μαλάκα που θέτεις και προβληματισμούς πότε θυμάσαι τελευταία φορά εφημερίδα να χτύπησε δημοσιογραφικά επιχειρηματία που της δίνει λεφτά και της χώνει διαφήμιση; Για πες μας ρε καθηγητή μαλάκα που φοβάσαι για την επιβίωση των εφημερίδων εξαιτίας των blogs (αδιανόητο σενάριο για τον απλούστατο λόγο ότι οι εταιρείες ποτέ δεν θα επιλέξουν ένα από τα δύο. Θα βάλουν και στα δύο) ξέρεις κανέναν εκδότη εφημερίδας φτωχό; Γιατί για αυτούς γίνεται λόγος. Οι μικρές επαρχιακές εφημερίδες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αυτά που έπαιρναν, θα παίρνουν. Ο λόγος γίνεται για τους μεγάλους. Τώρα βάλτε τα όλα αυτά επί χίλια γιατί μιλάμε για την Αμερική... Μπορείτε να φανταστείτε την τσάτσικη μαλακία που έθεσε ως προβληματισμό ο απίστευτος μαλάκας καθηγητής; Σκοτώνουμε τις εφημερίδες -λέει- αν βάζουμε διαφημίσεις στα blogs. ΕΛΕΟΣ ρε πούστη με τους τσάτσους επιτέλους.

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σκεφτομαι να βαλω και εγω καμια διαφημιση στο blog αλλα δεν ξερω για ποσα εσοδα μιλαμε...

raslowbap είπε...

Προσωpικά είμαι αντιθέτος για ττην διαφήμιση στα blogs , βέβαια όχι για τους λόγους που αναφέρει ο συγκεκριμένος καθηγητής. Οι μεγάλες εφημερίδες ανεξαρτήτου εάν βρίσκονται στην Αμερική ή στην Ελλάδα δεν έχουν λόγο να φοβούνται να μην χάσουν κάποιο κομμάτι από την πίτα τους απο τα blog.