Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Φανταστικό μήνυμα στον αγαπητό κύριο Ψαριανό


Για να εξηγούμαι... ήμουν μεγάλος οπαδός του Ψαριανού, πριν εκλεγεί βουλευτής. Οπότε κάθε κριτική μου είναι τουλάχιστον καλοπροαίρετη.

Για να αποφύγω τους προλόγους, λέω κατευθείαν αυτό που σκέφτηκα.

Όσο και να σκέφτομαι μόνο ένα λόγο βρίσκω που εξελέγη ο Ψαριανός βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Επειδή έβριζε εξελέγη.

Ήταν ένας καταπληκτικός ραδιοφωνικός παραγωγός με ακραίες απόψεις που τις εξέφραζε βρίζοντας. Και κυρίως εγώ που θεωρώ ότι η ύβρις δεν είναι άποψη, επειδή δεν υπάρχουν κακές λέξεις παρά μόνο κακά μυαλά -όπως μας μάθαιναν και στο πανεπιστήμιο- δεν βρίσκω ουσιαστικά κανένα λόγο για να εκλεγεί ο Ψαριανός βουλευτής.


Άρα, αγαπητέ κύριε Ψαριανέ, στη φανταστική περίπτωση που ο δρόμος σε βγάλει σε τούτο εδώ το blog, στην ουσία των πραγμάτων μια Έφη Σαρρή είσαι και εσύ (κατά τη λογική σου).


Εξελέγης επειδή προκάλεσες -δυστυχώς είναι πρόκληση αν εκφράζεσαι όπως σκέφτεσαι- και άρα χάνεις από την αξιοπιστία σου. Εκμεταλλεύτηκες αυτό που πρεσβεύεις και πιστεύεις, ότι δηλαδή όταν έκανες ραδιόφωνο με τον τρόπο σου, δεν άξιζε να τιμωρηθείς επειδή ακριβώς απλά εξέφραζες την κοινή γνώμη (κατά την άποψή σου που με έβρισκε σύμφωνο). Και όχι, η Έφη Σαρρή δεν εξέφραζε την κοινή γνώμη -για να σε παραλληλίζω μαζί της- αλλά ακολούθησε και εκείνη την ίδια τακτική. Προκάλεσε.


Αγαπητέ Ψαριανέ στη δεύτερη ανάγνωση αυτού του κειμένου ελπίζω να κατανοήσεις ότι μαζί σου είμαι. Λιγάκι δυσαρεστημένος αλλά ακόμη μαζί σου.




Αφορμή για το κείμενο στάθηκε η εκπομπή ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ που σε δείχνει και πάλι να δίνεις συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: