Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Σχόλιο !!

Διαβάσατε το άρθρο του Νίκου Παρασκευόπουλου για τις ποινές στην υπόθεση της Παντείου;
Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι καθηγητής της Νομικής. Δηλαδή μιλάει για συναδέλφους του. (Έχει πλάκα να τους γνωρίζει κιόλας). Και ω... τι σύμπτωση, τους υποστηρίζει !!!

Αν κατάλαβα καλά το κείμενο του κ. Παρασκευόπουλου, υποστηρίζει στην ουσία ότι οι ποινές της υπόθεσης της Παντείου συνιστούν δικαστική αυθαιρεσία !!

Έξυπνα παρουσιάζει την περίπτωση των αλλοδαπών που έκλεβαν για να φάνε (για να έχει άλλη μια περίπτωση επικουρικά στα όσα λέει) και παρουσιάζει και μια τρίτη περίπτωση, αυτή του Λιμενικού (για να δημιουργήσει την αντίθεση που θα σοκάρει).

Σας παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο "Ε" της Ελευθεροτυπίας.

Από τον Τύπο έγινε γνωστή η περίπτωση της καταδίκης δύο νεαρών Ρουμάνων λαθρομεταναστών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δεκαετή κάθειρξη για κλοπές κατ' εξακολούθηση από άτομα που ενωμένα διέπρατταν κλοπές κατ' επάγγελμα. Προέκυψε ότι στις έξι από τις δέκα περιπτώσεις αφαίρεσαν ή κατανάλωσαν τρόφιμα (ψωμί, ντομάτα και τυρί, δήλωσε ένα θύμα κλοπής), ενώ σχεδόν όλα τα θύματα κατέθεσαν ότι δεν επιθυμούσαν την ποινική τους δίωξη.

Ο Τύπος επίσης αποκάλυψε μια άλλη εντυπωσιακή απόφαση. Το Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο καταδίκασε ένα λιμενικό σε έξι μόνο μήνες φυλάκιση με αναστολή για μια αποκρουστική πράξη σε βάρος ενός Κούρδου λαθρομετανάστη: πράξη βιασμού, απεχθούς βασανισμού και καταρράκωσης της αξιοπρέπειας ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπου.

Κύριε Παρασκευόπουλε, περισσότερο μας σοκάρει ο σκοπός του άρθρου σας.

Αν θέλετε να μας πείτε ότι ήταν σκανδαλώδης η απόφαση του Λιμενικού, να συνυπογράψω πρώτος. Ωστόσο υπάρχουν δύο ερμηνείες που μπορεί να κάνει κανείς.
Ότι είναι υπερβολικές οι ποινές των πρυτάνεων επειδή για βιασμό ο άλλος έφαγε 6 μήνες (αυτή είναι η δική σας κρίση)
υπάρχει όμως και η άλλη οπτική... ότι αν έφαγαν 10 χρόνια άνθρωποι που έκλεβαν για να φάνε είναι και λίγα αυτά που έφαγαν αυτοί που έκλεβαν δημόσιο χρήμα για να κάνουν τζακούζι στις βίλες τους και να αγοράσουν ferarri (αυτή είναι η δική μου κρίση).

Πως σας φαίνεται η λογική μου κύριε Παρασκευόπουλε; Παράλογη και αυθαίρετη;

Αν ακούγατε ισόβια κάθειρξη σε άλλη περίπτωση, θα λέγατε "τι θα έκανε ο κακοποιός. Και λίγα του ρίξανε".
Τώρα που έφαγαν ισόβια οι πρυτάνεις - καταχραστές του δημοσίου χρήματος φωνάζετε "πόσο άδικο είναι το σύστημα" !!

Κύριε Παρασκευόπουλε, αν θέλατε να κρίνετε το φαινόμενο της "δικαστικής αυθαιρεσίας" χωρίς να θέλετε υποχθόνια να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας σ' αυτήν την αισχρή εκστρατεία που ξεκίνησαν να χαρακτηρίσουν υπερβολικές τις ποινές (και δυστυχώς βρίσκουν τους περισσότερους πανεπιστημιακούς υποστηρικτές τους), θα μπορούσατε να διαλέξετε άλλο χρονικό σημείο (όχι συμπτωματικά τώρα) και κυρίως άλλα παραδείγματα. Υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις βαρύτατες που επιβλήθηκαν χωρίς στην ουσία να αποδειχθεί ποτέ η κατηγορία.
Όχι που μου στηρίζετε αυτούς που έτρωγαν τα λεφτά μας για να κάνουν βίλες και τζακούζι. Από ευθυξία και μόνο δεν θα έπρεπε να αναφέρετε την περίπτωση των συναδέλφων σας... διότι πως να το κάνουμε τώρα.... και τα λεφτά δεν φεύγουν μόνα τους και οι βίλες δεν χτίζονται μόνες τους. Ακόμη τουλάχιστον...

Και σίγουρα δεν έχουν σχέση οι άνθρωποι που κλέβουν τυρί και σαλάμι μ' αυτούς που κλέβουν τα λεφτά μας για να κάνουν βίλες και να αγοράσουν ferarri. (που τους βγάζετε και τους δυο αδικημένους λες και είναι ίσοι και όμοιοι).

(Το ερέθισμα μας το έδωσε post του old-boy)

Δεν υπάρχουν σχόλια: